Bylo Vám 18 let?

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb. Vstupem na stránky souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Přijďte až budete starší..

TREBITSCH WHISKY

Náš příběh se začal psát teprve před několika lety, ale jeho kořeny sahají hluboko do minulosti. Historický odkaz je patrný už ze samotného názvu TREBITSCH, který připomíná známý židovský rod Trebitsch i označení našeho domovského města v rakousko-uherských mapách.




Českou Trebitsch Whisky navazujeme na dávné tradice a příběhy z minulosti. Věříme, že až objevíte její tajemství, oblíbíte si ji i vy.

Ne všechno šlo hladce

Výroba Trebitsch Whisky od začátku byla dobrodružstvím. Naši první whisky jsme uložili do sudů v roce 2015. V dalších letech se nám podařilo naplnit sudy značným množstvím spiritu. Do rozvoje firmy a obchodní expanze jsme investovali velké úsilí i finance a získali jsme tisíce spokojených zákazníků v České republice i zahraničí. Ne nadarmo se však říká, že žádný učený z nebe nespadl. Ve světě startupů to platí dvojnásob a tzv. faily jsou v něm běžnou praxí.

Ani nám se nevyhnuly a dnes jsme za ně rádi. Po úspěšném překonání koronavirové pandemie jsme přistoupili ke kompletní změně obchodní strategie a v roce 2021 i k radikální proměně vnitřní struktury společnosti Česká Whisky, která Trebitsch Whisky vyrábí.

Trebitsch 2.0

Rok 2021 se stal zásadním milníkem. Příběh Trebitsch Whisky se zcela bez nadsázky v tomto bodě rozdělil na „před“ a „po“. Po personální obměně jsme s nástupem nového master distillera začali psát nové kapitoly naší budoucnosti.

Každý z týmu by si nyní zasloužil vlastní pozornost, ale tu největší je třeba věnovat tvůrci nové Trebitsch Whisky, Jánu Balogovi.

Prakticky celý svůj profesní život strávil v lihovarnictví. Jako vystudovaný technolog začínal v lihovaru v Kralupech nad Vltavou. Jeho další cesta pak vedla přes Rudolfa Jelínka až k práci pro společnost Heineken v Egyptě. Dále působil jako externí poradce technologických startupů v USA, Chile, Srbsku, Bulharsku, Polsku a dalších zemích. Když dostal příležitost vytvořit si v České Whisky všechno po svém, neváhal.

Blendované whisky a nová single malt

Výrobu single malt whisky si chce Ján Balog se svým týmem nechat pod svou plnou kontrolou. Rád by chuťově povznesl jednodruhovou Trebitsch Whisky na jinou úroveň a toho není možné docílit jinak než kompletní změnou výrobního procesu. Bude tak postupně dohlížet na výběr ječmene, sladování, destilaci i sudování.

Z dosavadní produkce připravujeme novou řadu blendovaných whisky, kterou budeme navíc průběžně obměňovat a doplňovat.

Rozšiřujeme výrobní síť

Dlouhodobým cílem firmy je mít vlastní lihovar, ale vzhledem k situaci na trhu a extrémnímu nárůstu cen ve stavebnictví jsme zvolili prozatím jinou cestu. Záparu připravujeme na několika místech v České republice: vaříme například v Čížové, dále v Pivovaru Moravia, v Panském pivovaru Telč a brzy nás čekají i zkušební zápary v pražských Počernicích a Karlíně.

Už v roce 2020 jsme si vyzkoušeli jednorázovou limitovanou spolupráci s plzeňským pivovarem Proud a nyní se chystáme na další vaření. Samotné pálení whisky se průběžně mění a rozšiřuje. Aktuálně pálíme ve společnostech Aroma Gold a v Bohuslavicích na Vysočině. V únoru 2022 jsme spustili pálení v pražském minipivovaru Počernice a testujeme i Lihovar Sudlička

Poučení z vlastních chyb

Jedním z největších přešlapů, kterých jsme se v minulosti dopustili, bylo zveřejňování dlouhodobých plánů a vizí, které se pak chybně prezentovaly jako realizované projekty. Takovou chybu už neuděláme.

Rádi se s vámi budeme dělit o aktuální dění v Trebitsch Whisky, ale všechno ostatní se dozvíte až v ten správný čas. Ten nastane pouze díky vám, našim zákazníkům. Těšíme se na vás v našem novém Whiskyhrádku v Třebíči a budeme rádi za vaši konstruktivní zpětnou vazbu.